Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

lördag 25 februari 2012

FÖRSTA SVANARNA

Igår när vi gick borta vid Munkatorp på förmiddan Peppe och jag så såg vi tre svanar som simmade i en större vattensamling en bit bort. Ett vårtecken gott nog måste jag säga. Inte har jag hört dom har pratat nånting om att svanarna har kommit hit än, roligt att få se dom första då.
nu tog jag kortet med mobilen,hade jag haft systemkameran med ett annat objektiv kunde jag fått till bilden mycket bättre.
Som sagt det är mycket vatten på en del ställen,men ingen snö som ni ser och det är helt underbart ute,man vill inte gå in. Fast idag blåser det en nordvästlig vind,inte lika skönt som igår.
Peppe sov gott i natt. Jag tror han hade ätit pinnar i skogen.Han har en förmåga att vara snabb med det,så jag hinner inte hejda honom alla gånger.Han fick en burk sparris i maten igår kväll.Det är alltid bra att ha hemma och ge om dom får i sig nånting vasst.



Idag var husse med också på prommisen, sen åkte vi och tvättade bilen. Jag kan lugnt säga att det behövdes. Fler som tyckte det tydligen,det var kö till biltvätten. Min vana trogen satt jag och halvsov när vi var inne i tvätten. Bara för att jäklas så skrek gubben plötsligt.." jävlars bakdörren är öppen " jag blev klarvaken direkt och trodde han skulle häva sig ut,haha....inte första gången i så fall.. nåja ingenting öppet så vi kom ut därifrån utan missöde,
Nu har jag fått min latte och macka. Så jag ska väl ge mig ut och städa bilen invändigt också,även det välbehövligt. Gubben stack iväg med jobb bilen till tvätten nu.
Haa de.....♥

                           

24 kommentarer :

Aurora sa...

här flög de över för ngr veckor sedan.

Viktkamp sa...

så härligt med svanar =) Kramar

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Varje tydligt vårtecken välkomnas varmt! :)

Villa Frejas bokblogg sa...

Men visst är det så att inte alla svanar flyttar över vintern? Jag tycker ofta man ser svanar på vintern? Men trots allt ett vårtecken - och det gillar vi skarpt. Här hemma har jag kunnat börja ge kaninerna det första spirande vårgräset. Gissa om de är överlyckliga :)
Kram.

Carina Sjölund sa...

Här skulle bilarna oxå behöva en omgång vatten och lödder på sig!
Detta hemska vägsalt, en resa till stan är bilen lika dyngig igen!

Fina bilder på snyggingen :)
Puss på nosen till honom.
Kramen till dig vännen♥

Siita sa...

Hörde igår på jobbet att dom första svanarna kommit till Tysslingen. Här har vi snö. Kram

Sanna sa...

Vackra svanar!
Vad härligt att åka omkring och glänsa i nytvättad bil då. Det kan vi nog ite säga om vår tyvärr och den får nog stå så ett par dagar till för imorgon ska vi klippa träd på tomten.

Ha det bäst och vi sitter väl och ser Mello ikväll också ihop, eller? :)

Kramisar!

ansepanse sa...

vad skönt att Peppe är sig själv igen, så det var pinnar han ätit,
härligt med vårtecken :)
kramar och tack vännen

Paulahelenas sa...

Svanar har jag inte sett än. Det har snöat här hela dagen o -4 grader...
Lugnt har vi haft det också!

Ha en fin kväll!

Kramizar

veiken sa...

Här har vi svanar året runt, men det kan nog variera på områden.
Hahaha! Tur att det inte var sant med läcka i bilen, men du vaknade i alla fall! :) Kram

Rigmor sa...

Hahaha...det där i biltvätten var roligt!! Kommer ihåg för mååånga år sen, i ungdomen, när en kompis skulle tvätta bilen och den var så rostig så vattnet fullkomligen strömmade in...nästan lite panik blev det!!
Jo jag hörde faktiskt på tv:n att det börjat anlända svanar till Tysslinge, inte några mängder, men i alla fall så. Så nog är den på väg, våren alltså.
I morgon bär det av in till stora staden, mannen ska bjuda hustrun på mat...jag tänker lägga in en promenad på stan dessutom, med kamera...det var så länge sen vi gjorde något sådant. Å därmed inte sagt att det blir i morgon heller, men...
Ha en bra kväll, får se vem vi blir mest chockade över ikväll i melodiuttagningen...
Kram kram

Roggan sa...

Fick en underbar dag med grabbarna. Du må tro vad Mc jag kollade in. Båda grabbarna tyckte att det var dags för ett byte nu. Vem vet. Är det någon som är kung över stenarna så är det Peppe. Kram

Diana sa...

Lika bra att ge honom i förebyggande syfte. Det känns verkligen som om våren är på gång nu, åååh vad skönt det ska bli!

Anonym sa...

Ja jag gillar när det är snudd på lite råhet i potatisen,,det blev jättegott synd att inte vinet var det oxå,,Oups,kul att gubben fick dig klarvaken...Här har inga svanar visat sig än..Haé Kram

Yvonne sa...

Din gubbe vet hur han ska väcka dej!Har kommit hem sen så jag smyger tyst in och ger dej nattakramen och Pööss!

Anonym sa...

Psst,,det är morgon nu,,opp o hoppa,,solen skiner,,Peppe är nödig,,seså upp nu..Kramen.

Stattinskan sa...

Vi har haft svanar här hela vintern. Inte visste jag att de flög sin kos ;-)Inte heller visste jag det där med sparris ... tänk vad klok man blir av att läsa bloggar :-D
God morgon Mita

Camilla sa...

Vårtecken?
Hmm...det får man fixa själv inomhus. Som...typ...sätta om blommorna ;)
Kram!

fina frun sa...

Svanar är så vackra! Men lite läskiga.... de är ofta aggressiva!

Ama de casa sa...

Är det säkert att det där vita på första bilden är svanar? Kanske är det snöklumpar? ;-)

Härligt att våren är på g!
:-)

Anonym sa...

Mita gå in på min blogg så får du se vad dom hittade i Färjestaden förra veckan. Klicka på den blå länken och läs. VARNING för tårfyllda ögon !! MVH Janne

Camilla sa...

Visst är det underbart med lite vårtecken! Så skönt att snön börjat smälta bort. Lite solsken och fågelsång och en långprommis gör susen för humöret!
Kram kram

Sussi sa...

Jag visste inte att sparris hjälper till om dom ätit något vasst. Vi får se till att köpa hem några burkar för Doris tuggar pinnar så ofta hon kan ;)
Däremot så ser vi alltid till att ha torsk hemma för när hon blir dålig i magen. Det funkar jättebra..

Kramisar

Marre sa...

Sparris har man här också, ifall då man också har en buse som gillar pinna, hm.

Rolig gubbe du har och tur att du har starkt hjärta, hehe.

Kramiz