Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

lördag 24 mars 2012

ÄR DET SOMMAR??

Man kan börja undra vilken månad man befinner sig i? Folk går klädda i sommarkläder. T-shirts och shorts,bara ben och kjol. Ja till och med mötte jag en tjej och kille,han hade bar överkropp och hon en bikini behå, ja sen shorts förstås då. Dom som går mest tunnklädda är såklart ungdomar,men även vi i "mogen" ålder har varit tvungna att skala av ett par lager i värmen.
Det är ju för farao bara Mars och alldeles för tidigt. Nog för att det är ljuvligt skönt och underbart på alla vis.Men när kommer det stora bakslaget? För inte kan det väl fortsätta så här,eller??
Nåja, man ska ju ta vara på det sköna och det har vi gjort idag. Varit ute mest hela tiden, gubben har bytt till sommardäck på båda bilarna. Min bil kördes i tvätten,jag hade en gratis guldtvätt så då passar man på.
Jag har plockat bort en del vinterskor och tvättat dom varmaste jackorna. Även tvättat upp alla vantar,mössor och halsdukar. Skönt att ha det gjort. När jag var en sväng till Maxi hade jag min sommarjacka, det har aldrig hänt i Mars kan jag säga.
Ikväll ska vi grilla,blev så sugen på det när det är så fina kvällar,och ljusa. I morgon blir det ännu ljusare när vi gått över till sommartid.
Jag har inte haft på datorn överhuvudtaget idag,men senare ikväll blir det allt en bloggrunda. Måste ju kolla in läget hos er..
Haaa en fin kväll...♥





Peppe lyckades kliva över Tussilagon
Kanadensare på besök .......
 

24 kommentarer :

Aurora sa...

>Jag har suttit och solat i baddräkt. Inte illa för att vara i mars. kram

Siita sa...

Har nog aldrig jag heller tagit till sommarjackan i mars. Men idag blev det den o mina tennisskor till Frövi. Hade ett trevligt kalas där. Kram

Sussi sa...

Jag hade faktiskt bara en lite tjockare kofta på mig över en t-shirt när jag gick ut idag. Men sambon stoppade mig och tyckte att man inte alls kunde ha tunna sommarskorna på sig! haha Så jag löd och satte på mig andra skor. Men rackarns vad jag svettades om fossingarna. Det var riktigt skönt ute idag. Fast jag var i och för sig mest inomhus ;)

kramisar

Rigmor sa...

Ser att Peppe också har bara ben...fniss...den var dålig. Men det har varit ett fantastiskt väder idag också, och det var tänkt att vi också skulle grilla när jag kom hem från jobbet. Men jag däckade...astrött och inte riktigt i form, så premiärgrillning får bli en annan kväll.
Ikväll var himlen helt fantastisk bakom alla träd här, rosa, lila, gul...ja alla färger man kan tänka sej. Bild kommer nog...
Ha det så gott vännen!!
kram kram

Roggan sa...

Tror nog att vissa människor tar ut detta med våren för fort. Men visst är det en underbar vår vi har. Kram

"Gasfoot" sa...

Vilken tur du har som bor där värmen är så bra så sommarkläderna åker på. Själv var jag på isen idag och pimpelfiskade och där var minst 1 meter tjock is.
Har fortfarande mycket snö så här finns det inte någon hänryckningstid än så länge. Lägger kanske ut en bild imorgon från isfisket. Trevlig helg hela familjen.

Roggan sa...

Ja det är min hoj, en Suzuki -87. Kram

Carina Sjölund sa...

Jag har inte plockat fram sommarkläderna än.
Har fortfarande mössa på promenaderna :)
Men tennis skor har jag faktiskt börjat använda!
Kramen♥

Yvonne sa...

Jag såg också en tjej som gick i T.tröja. Det sägs att man ska svetta in våren .....Nu är det hög tid att jag nattar mej Natti vännen och sov gott!!

Anonym sa...

Ja det var en fin familjefest,,dopet gick bra,,mumsig stund sen i församlingshemmet,,Många barn var med gjorde det extra kul..Haé Kram.

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Mars kanske är lite tidigt för "sommarkläder" men jag gillar folks iver i att få sommar! :)

Paulahelenas sa...

Godmorgon! Ja, man kan ju undra :)
Men i natt har det kommit snö här! Så där kom bakslaget!!

Ha en bra söndag!

Kram

Yvonne sa...

Godmorgon! Jag har ställt om klockor Men hur ställer man om kroppen??? Idag har vi solen här! Morgonkram!

Camilla sa...

Nä...någon T-shirt kan jag inte sola med. Det är fortfarande jacka som gäller. Men det känns att solen värmer.
Kram!

Majken sa...

Ja det har verkligen varit härligt väder de sista dagarna...
Men bikini & bar överkropp är ju att överdriva...

Hoppas du får en lika skön söndag!
Kram

Annette sa...

Visst skulle man vilja klä av sig nu.Men jag väntar nog lite också,men jag har tvättat undan vinterkläderna.Nu kan man äntligen hänga ut tvätten doftar så friskt av kläderna.Här utanför har vi skådespel isen håller på att ge sig.Det är ett jätte stort isflak som vaggar.Du får ha en skön söndag.Kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Lite tidigt än att gå så där lättklädd. I dag tänkte jag premiärhänga tvätten utomhus :) Det är ett vårtecken.
Kram.

ansepanse sa...

mössor och vantar har jag inte plockat undan än, kanske vågar jag göra det nu :)
jo, i år är allt väldigt tidigt och bakslaget kommer nog som ett brev på posten, tyvärr
Sv: jodå, dimman lättade igår vid 10-tiden och ännu tidigare idag
en fin söndag till dig - kramar

Ama de casa sa...

Så du var också ute på äventyr igår - ja i biltvätten, alltså :-)

Här nere finns det turister (främst engelsmän) som envisas med att gå i shorts året runt. Dom ser blåfrusna ut när det är mitt i vintern...
:-)

Mia systeryster sa...

Hoppas verkligen inte att det kommer ett bakslag! Nu njuter man verkligen av våren=
Kram

Nett sa...

Håller med dig, det är alldeles för tidigt. Själv har jag bara bytt ut stövlarna till tenniskor och vinterjacka till vårjacka. Det räcker än så länge. Kram

Sanna sa...

Håller med att folk inte tänker sig för och sitter man i lä så ryggen är varm säger jag inget men i fredags såg jag en pappa som hämtade sitt barn på dagis och han hade bara ett linne på sig medan flickan hade täckjacka och mössa.
Antar tussilago bilden är fin trots att jag inte kan se dem men kanadensarna ser jag klart och tydligt.

Massa söndagskramar från Chabo och mig!

Marre sa...

Här är man feg som vanligt, men vem vill bli nerkyld och sjuk. Så fleecetröjan på och så klart mössan. Det enda som man bytt ut är vinterjackan not vårjackan och då är den vindtät, hehe.

Mysig vårbild :

Marre sa...

Varför ser jag bara vissa bilder, som den sista här? hm :(