Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

söndag 25 mars 2012

PLANTERA HUMLOR I TRÄDGÅRDEN

Humlor på låda som brummar runt mellan dina fruktträd och annat i trädgården, och säkrar rika skördar. Visst låter det bra? Läste om det i tidningen Härligt hemma. Har man dåligt med pollinerare i trädgården kanske det kan vara en idé..
Under våren börjar Blomsterlandet sälja humlesamhällen. När fruktträden börjar blomma släpper du ut humlorna som sen sköter om pollineringen. Jag var tvungen att googla på det där för att se om det kunde fungera,och tydligen gör det så.Dom som har stora odlingar använder sig ofta av det där för att säkra skörden.
I våran trädgård brukar det finnas gott om humlor så här behövs inte köpas några. Stora bumlingar är det också. Kanske därför vi får så otroligt mycket äpplen jämt på vårat stora äppelträd..
Idag har det inte varit lika varmt som igår, men ändå skönt. Kalla nordvindar som svept ner. I morse hade jag glömt handskarna hemma jisses vilka stelfrusna fingrar jag hade innan vi var hemma igen...

Peppe spanar in svanarna längre bort. Bäst att ha dom lite på avstånd tycker han...
Ha en fin kväll...♥
                         

10 kommentarer :

Siita sa...

Jag var nere till en kompis i Guldsmedshyttan på fm o fika. Fick gå in o ta på mej jackan, det blåste ju kallt även i solen. Kram

Lisbeth sa...

Jag vill också gå barbent men som du säger det borde bli ett bakslag men nu för tiden så gör årstiderna som de vill. Smålog när jag såg humlorna släppas ut. Nästan som kalvar på grönbete och du vem garanterar att de inte åker in till grannen?
Ha en fin kväll

Majken sa...

Ja svanarna är inte att lita på ;-)

Hoss oss har det varit varmare idag än det var igår.... Men man får vara glad för all sol man fått & den värme som är, det är ju bara 25e mars :-)

Ha en fin söndagskväll!
Kram

Roggan sa...

Mycket ska man få höra, nästan som humlor på burk. Klart Peppe ska kolla så de inte kommer för närma. Kram

Yvonne sa...

Här är det både humlor och bin... Natti på dej och stor Pööss!

Anonym sa...

Ja det dom fixade på en dag med dessa hjälpmedel,,fick dom nog förr slita i veckor med,,med onda ryggar som belöning..Nattis sov gott.Kram.

Semester & Mat sa...

Har jag faktiskt inte hört talas om, men det är väl en rätt bra idé att sälja humlor...
Kanske en presentidé till och med ;)

Kram

Roffe sa...

Godmorgon.Idag ska jag börja min andra prov vecka.se hur det går,imorgon ska göra ett test se hur mycke jag kan.dom vill veta om man klara fortsätta .Ha en bra dag.kram

Yvonne sa...

Godmorgon!Jag tittade också på deckaren... Idag visar klockan ett men kroppen en annan tid.Fy vad det är segt idag ..

Malin sa...

Oj, kan man köpa sånt? Tror det är kört för vår lilla tomt, det är så att säga hundarnas ägo nu ;-)
Kram