Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 3 augusti 2012

ATT SITTA ELLER STÅ TÄTT INTILL

Har ni tänkt på det,att välja plats i en buss eller på ett flygplan kan kanske tyckas som en enkel sak.
Slå dig ner var som helst,det går jättebra och visst låter det helt ok?..
Men i verkligheten är det  mer komplicerat än så.
För oss svenskar som åker buss och vill ha en bra plats betyder långt fram eller längst bak ingenting. Det som är viktigt är om det sitter sitter nån i bussen.
Lite ängsligt sveper vi med blicken genom bussen för att undvika närkontakt.
Att sätta sig på sätet bredvid någon i en halvtom buss eller i en kupé på tåget är i det närmaste att betrakta som ett övergrepp. Vad vill han? Varför sitter han just här? Är det ok om jag jag tar upp peppar sprayen nu?
För visst är det så, om tex, bussen inte är full med folk och det finns lediga platser. Ja då tycker man nog att personen helst borde satt på en annan plats. Man vill helst ha lite space omkring sig...

Hur gick det med tältningen då?   Jo tjejerna hade haft jättekul och plockat in en hel del som man bara måste ha i ett tält. Sen hade dom haft en mysig kväll där inne, och somnat sen vid 22-tiden.
I natt vid halv tre tiden så hade nån av dom vaknat och såklart väckt dom andra. Svårt att somna om då så då ville dom gå hem. Och visst var det skönt att det fanns en pappa med som följde dom hem.
Men enligt sonen så hade dom tyckt det var jätteroligt och vill göra om det igen. Då kan jag tänka mig att det blir nån annan pappa, eller kanske mamma som sover med...*L*...
Idag har vi halvklart väder och lite varmklibbigt, jag funderar på att ta en runda i trädgården och rensa lite ogräs...
Ses...♥


19 kommentarer :

Sanna sa...

Exakt det här hände oss i ystad när vi brakade in på en stooooor tom parkering och ställde oss lite skymundan eftersom vi skulle stanna några dagar. Bara ett par timmar senare kommer det en ny husbil in och döm av min förvåning när den backar in och ställer sig knappt 1½ m från oss.
Jag kunde inte låta bli att fråga paret som klev ur om de tyckte att parkeringen kändes liten. /de åkte senare under dagen och det skulle jag också ha gjort med en som mig frågandes på det där sättet...haha

KRAM

Siita sa...

Vi Svenskar är lite folkskygga. Ja du om jag hade missat Karlskoga, då hade jag fått skämmas. Kram

Yvonne sa...

Kul för tjejerna att få ligga i tält!Idag har luften gått ur mej.Sitter ute med ipaden och spelar.Har satt på mat,som ska intas om en stund.Revbensspjäll gjorda i ugn med senap och honung,och pommes + en kall öl! Kram!

Majken sa...

Mysiigt att få ligga i tält :-)

Jag kan bara instämma, visst vill man ha lite space.. men egentligen är man ju rätt löjlig...

Ha en fin kväll!
Kram

Veiken sa...

Jag har aldrig tänkt så när jag är på en spårvagn eller buss. Jag kan tycka att det är skönt med en extra plats på planet, särskilt när jag flyger långt. Det är så förbaskat trångt ändå! Kramar

ansepanse sa...

så är det allt med att åka kollektivt, kunde tänka mig det med småtjejerna :) fast spännande var det säkert
kramar

Yvonne sa...

Om man är singel och saknar någon som kryper intill,andas i ditt öra eller på halsen,som sprider sitt svett,som gnider sig mot dej..Hoppa på en överfull buss*L* Natti min vän och sov så gott.Nattakram och PÖÖSS!

Äppelblom sa...

Visst stämmer dina iakttagelser på bussen - så är det faktiskt!
Trevlig helg!

Afrodite sa...

Ja, visst är det märkligt hur vi svenskar är...=) Eller inte...=)
Intressant reflektion som även jag själv känner igen.
Kram och godmorgon!

Fenixmonas sa...

Jo, precis så är det, vi är väldigt måna om att hålla avstånd...inte ett dugg sociala! hehehe...Så gott att ha en vuxen nära när man vill gå hem från campingen, det är tryggt! Idag är det uppehåll här än så länge och jag hoppas att det får vara så denna dag! Tackar inte heller nej till l-i-t-e sol...Ha en fin lördag! Kramiz

Nett sa...

Visst är vi löjliga, hela bunten. Kanske vi som åker bil är värst, vi är vana att sitta i ensamma i en stor bil och ha mycket space :) Kram

Yvonne sa...

Godmorgon! Har inte kanal 8.Jag såg lite på OS och lite på de andra kanalerna .Sen så slog jag ihop de ljusblå. Morgonkram!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, se oss svenskar :P

Villa Frejas bokblogg sa...

Nja, inte väljer man att sätta sig bredvid nån man inte känner om det finns lediga platser nån annanstans ;)
Krma.

Rigmor sa...

Tjusig närbild på Peppe...hahahaha!!
Å du...idag låter jag bli penslar och allt vad det heter, så du kan lugnt vara ute och njuta av solen!! Ska snart hämta lilla mamma och bjuda på mat, så allt arbete ligger nere.
Du har alldeles rätt angående det här med att sitta för nära...och det är nog typiskt oss svenskar!!
Jaha...så tältande gick bra, ur barnens synvinkel i alla fall!! Kan ana en trött pappa i bakgrunden som kanske har en annan åsikt...men nu har de i alla fall provat!!
Ha en fin helg vännen, och det blir lite glest med både kommentarer och inlägg från min sida, men det är ju sommar...och jag glömmer absolut inte bort dej!!
kram kram

ansepanse sa...

Sv: visst märker de förändringar på sekunden :)
önskar dig en fin lördag
kramar

Roggan sa...

Det där känner jag igen när mina pojkar var små och skulle tälta på gräsmattan utanför vårt hus. Kram

Yvonne sa...

Ja det var en trevlig kväll vi fick.Och Kjell slapp kroppskondomen! Ha en bra dag! Kram!

Siita sa...

Det var meningen att vi skulle ut till stugan dotterns ute på Väringen, men jag tycker det blåser för mycket. Kram