Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

lördag 18 augusti 2012

VAD HAR JAG UNDER SÄNGEN?

Bara en massa dammråttor om jag inte har dammsugit antar jag...
Att dammsuga är ingen höjdare när man har ont i rygg och leder. Men det måste ju göras,speciellt när man har hund också,och även småbarn som springer ut och in med ev, sand i kläder och skor.
Undrar hur en sån där liten robotdammsugare utför sitt jobb,kommer den åt ordentligt in i hörnen,eller blir det runda hörn?
Jag läste om en behändig modell som går under sängen och soffor eftersom den bara är fem cm hög. Den vispar in dammet med extra långa borstar och når bra in i hörnen. Infraröda sensorer får den att undvika hinder.
Ja det låter ju jättebra. Men jag vet inte,helst vill man då göra med egen handkraft trots allt.


Vi har tagit en runda över stan på förmiddagen. Regnet droppade lite först,men sen slutade det helt plötsligt,och nu har det varit uppehåll ett par timmar så vart tog regnet vägen egentligen som dom pratat om?


Solen kom faktiskt fram ett tag och lyste på vårat fina slott.  På hemväg sen så köpte vi såklart med oss fikabröd,och kan ni gissa vad det blev?
Jo naturligtvis kolabulle till mig och wienerbröd till gubben. Men nästa gång ska han också ha en kolabulle. Dom är minst lika goda som ett wienerbröd,och kalorimässigt är dom säkert likvärdiga...*L*...
Nu blir det middagsrunda med Peppe, sen vattning hos dottern...
Ses....♥

9 kommentarer :

Semester & Mat sa...

Men den skulle vara rätt lämplig en sådan robot för att hålla efter mellan städningarna. Tror inte man får samma resultat som när man städar riktigt. Men jag skulle definitivt inte tacka nej till en sådan ;)

Kram

Majken sa...

Kolabulle har jag faktiskt aldrig provat :-)

Härligt om ni slipper regnet. Här har det varit gråväder.. ja det ÄR det än, men det ljusnar ngt...

Ha en finfin lördag!
Kram

Siita sa...

Jag var nere en sväng på Stråssa dagen. Köpt med varsin pt7 till mej o gubben, fick smaka på tårta som en utrikiska hade bakat. Det var gudagott. Frågade vad hon gjort rosorna av, det är bara grädde sa hon. Dom fick nog 2 små skurar över sej där. Kram

Ama de casa sa...

En sån där dammsugarpuck har jag också funderat över. Du som redan har hund, behöver bara skaffa en katt så får du hur stort nöje av den som helst. Kolla bara:

http://amacasa.wordpress.com/2011/01/10/vad-vi-inte-shoppade-pa-media-markt/

:-D

Veiken sa...

Kolabulle - har aldrig smakat det, men det låter gott! Det får nog bli en robotdammsugare på ålderns höst!Om några år är den säkert mer utvecklat och fixar hörnen också. Kramar och ha en fin kväll! :)

Diana sa...

En vän har en sån dammsugare. smidigt säger hon. Men man får ta extra på mattor och sånt. Men det beror kanske på hur mycket man lägger på en sån dammsugare, tror vännens var en "billig".

Yvonne sa...

Har inte ätit kolabulle.En sån dammsugare kan ju inte komma in i hörnen. Klockan är 22.45 och det är 17.6 ute Helt fantastiskt! Nattikram!

Yvonne sa...

förlåt! Glämde sätta säcken med kramar och pöösar. Jag har blandat dom!

Mita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.