Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 26 november 2012

GLÖGGMYS♥

Det har jag nu på kvällen, tycker jag är värd det och sen skapar det lite kommande adventstämning. För vädret ger inte nån föraning om advent och jul.Gråkallt och på eftermiddagen började det spöregna.
Men jag har i alla fall satt upp julgardinerna i köket och ställt fram alla adventsljusstakar och stjärnor. En ljusstake var inte ok, den är glapp och blinkar om man rör den. Men den är rätt gammal så det kanske kan vara väntat.Allt håller inte i evighet, så det kanske blir en tur till Maxi att införskaffa en ny..*

                                       
Bamse ligger här och snusar för fullt. Han är jättetrött, eftersom han hela tiden måste vara med och kolla vad man gör, och när jag pysslar med annat så passar han på att hitta på alla bus han kan för att jag ska komma, en riktig rackarunge..** Peppe han bryr sig inte, tittar bara på Bamse och suckar lite..*
Lite uteaktivering efter prommenaden sen får man gå in och värma sig, usch vad jag har frusit i dag,det blev faktiskt mössa på eftermiddagen..
Nu är glöggen urdrucken,och gott var det,
Ses...♥
     
                                      

20 kommentarer :

Susanne P sa...

Det behövs nog mycket glögg innan man kan komma i adventstämning i år...det är grått och regnigt och SÅ ska det väl inte vara när det advent nalkas!?
Kramen på dej!

Sanna sa...

Köpte ny glögg jag inte testat som sonen rekommenderade. Skulle bjuda mannen på den när han kom hem från sjukan idag men han ska ju inte dricka alkohol då han medicinerar så imorgon får vi handla ICA glögg och det går precis lika bra. :)

Vad fint du fått det i köket!

Kramisar/S

Majken sa...

Nu fick du mig att värma lite blossa glögg :-) Mums!

Vad mysigt du har det i köket.. jag väntar ett par dagar till tror jag innan jag pyntar :-)

Ha en fin kväll!
Kram

Yvonne sa...

Jag är inte förtjust i glögg!! Fint foto på pågarna..nattakramen och Pööösssen!

Anonym sa...

Bamse är precis som mig hittar på rackartyg och bus. Bra Bamse busa på mera hehehehe !! Ha det bra !

Hörni sa...

Åhh vad gott med glögg! Jag ska också göra adventsfint någon dag nu när allt förhoppningsvis lugnat ner sig med Elsa.

Söta Peppe och Bamse. :)

Sv: Ja, hoppas hon tål den här sorten.
Intressant det där med grisöra och knorrar. Jag visste inte att de behandlas för hållbarheten. Tråkigt, sånt skit vill man ju inte ge sin hund, Elsa som älskar grisknorr så mycket..

Maria sa...

Glögg e ju bara mums, så gott.
Va söta dom är busarna för jag tror nog Peppe också kan hitta på rackartyg. Det är fint nu när man får ta fram ljusstakarna, advent är en trevlig tid. Jag får vänta tills jag kommer till den nya läg.
Ha de gott/kramizar

Semester & Mat sa...

Det kliar i mina fingrar att börja på med adventspysslande, men det får bli efter helgen.
Vet inte varför jag gör så i år, brukar annars fixa allt torsdagen innan. Men nu är det lite fullt upp.
Glöggen har jag smakat av iallafall :)

Kram

Fenixmonas sa...

Lyser så fint i adventsfönstren nu...jag tycker det känns jättegott när allt kommer plats...Bra att han hjälper dig lille Bamse! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Ta på dej ordentligt idag, här vräker snön ner. Om man finge vara hemma ist. Kramar

Afrodite sa...

Mums! Det är ju bara så gott med glögg! :) Glögg har jag redan druckit, men mina adventsstakar och annat juligt får vänta lite...
Kram på dig!

Villa Frejas bokblogg sa...

Å, jag borde göra som du, pynta och dricka massor av glögg. För då kanske julkänslan kommer smygandes. Glöggen har vi visserligen tjuvstartat på, men i övrigt är julkänslorna så långt borta det bara går...
Kram.

Anonym sa...

Mors,,Men vadå,,du tjuvstartar ju med glögg,,jag bara testade skinka inför julen om den funkade,,och det gjorde den..Kul med Peppegubben och Bamsebus...Haé Kram.

Diana sa...

Ojoj vad det tjuvstartas här!
Tar Peppe det bra med lillebror eller det är bara jobbigt?

God morgon!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Ååååh, vad trevligt med lite glögg och julmys :)

Åse sa...

Hade oxå lite glöggmys igår, härligt adventspyntat du fått, mysigt är det. Kram

Hörni sa...

Sv: Tack snälla för tipset om Pro Kolin. Vi har faktiskt tänkt köpa hem det idag, jag har läst om det förut, bland annat på din blogg, så vi tänkte att det kan vara smart kanske att förebygga dålig mage till och med.

Anonym sa...

Ja klart vi måste testa,,det kan ju krävas en del förändringar,vem vet..
Här är det bara grått,kommer inget nedfall,,än..Haé Kram.

Carina Sjölund sa...

Så fint du gjort i ditt köksfönster, riktigt julmys :)

Klart Bamse vill vara med och julpynta, så att det blir riktigt gjort :) Och förstår Peppe att han bara kikar konstig på lillpojken :)

Jag tar gärna en mugg glögg oxå, om du bjuder vill säga :)
Kramen vännen♥

Krönikören sa...

Det är så mysigt med glögg. Och gott. Och så blir man varm. Jag tjuvstartade i en affär i helgen där det var provsmakning. Mums!

Kram