Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

söndag 2 december 2012

NU FÅR JAG STÅ I SKAMVRÅN

Ja minsann,jag har stått och skämts ett tag i skamvrån. Men det fick jag göra efter att jag betalat räkningarna som jag totalt glömt bort. Jag trodde att det kunde jag göra under veckan,och hur kunde jag tro det?? Inte vet jag,men nu är det gjort i alla fall.
Strålande fint vinterväder i dag fast kyligt,tack och lov ingen vind i alla fall.
Vi var nere till Rynningeviken och det var rätt mycket folk där. En del våghalsar var ute på den is som hade blivit och åkte skridskor. Det skulle jag aldrig ha gjort,lite fler kalla dagar så det fryser på mera det vill jag ha innan jag går ut på nån is.

                                    
Här står tre stycken väl påklädda, skönt att slippa frysa...*
På eftermiddagen var vi hem till gubbens brorsa och fikade, populärt för hundarna eftersom han alltid skämmer bort dom med gott godis. Sen blev det en del busande, så Bamse däckade totalt och vaknade knappt när vi skulle åka hem..**
Vi åkte en sväng så vi kunde se en del av den fina belysningen dom satt upp..
Jag tog med mobilen inifrån bilen..det är ju skyltsöndag i dag och första advent. Men jag har faktiskt inte tänt första ljuset än. Det får bli sen när jag slappar i soffan med den svenska deckaren.
Haa de....♥
                                          

                                       

20 kommentarer :

Veiken sa...

Underbart fina bilder.....riktigt proffsiga! Bra jobbat! Kramar

finafrun sa...

Ha en mysig kväll med din deckare :)

Carina Sjölund sa...

Vilken mysig kväll du ska ha, med tända ljus och bra deckare♥
Kramen vännen♥

Herr Nilssons Fru sa...

De e förlåtligt att glömma - även räkningar:) fast de kan bli dyrt.

Vad fina dom är hundarna i sina jackor, har nog ingen redig kläm på vad du bor i sverige, men alltså is nu som man kan gå ut på...låter väldigt långt upp.

Fick för mig du bodde i Örebrotrakten...hum

Fint de är när de hänger upp alla lampor o klär träd och sånt i städerna en redig fjöjd för ögot.

Kramiz

åse sa...

så härliga bilder och fina är de i sina jackor, alla tre ;-) Kramen

Majken sa...

Vilken härlig vinterdag :-)
Ser underbart ut att kunna åka skridskor i solskenet.. men det är nog lite väl våghalsigt.. Vore ju grymt om inte isen höll när barn leker på isen.. ja & vuxna oxå förstås...

Ha en mysig kväll & glöm inte tända första ljuset :-)
Kram

Hörni sa...

Vad fina de är i sina jackor alla tre.
Håller med dig, jag går inte ut på någon is förrän jag sett en traktor åka på den. :)
Kram!

Yvonne :-) sa...

Du behöver inte stå i skamvrån. det är så lätt att glömma.. Tre snyggingar har du fotat!!Klart jag gottade mej när man får kramar!! Ja vi har fått bra med snö... Nu ska jag tippa så.... natti natti på dej och Pööööösss!

Fenixmonas sa...

Ibland tänker man fel och det är mänskligt! Väl påriggade alla dina gossar och det behövs! Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Fina bilder,,glömma betala räkningar,inte kul,men tur att du fick minnet tillbaka..Ja jag har snö så det räcker,hade gärna varit utan,,o kallt är det -20,6 just nu,Burr..Haé Kram.

Annette sa...

God morgon! Glömma det kan man göra.Men det är ju tur att minnet kommer tillbaka.Här är det kallt nu på morgonen.Fy säger jag bara kunde vara -5 känns skönare då.Fina bilder du har tagit.Isen har lagt sig på våran sjö också.Men jag tänker inte heller gå ut på den.Du får ha en solig dag.Kram

Siita sa...

God morgon. Jag skriver in mina räkningar på internetbanken när dom kommer, då dras dom när sista betdagen kommer. Då glömmer jag dom inte. Fy satan så kallt det är -17.5 just nu. Thea ringde o väckte oss idag, ska ut o åka flygplan sa hon. Vi ska åka senare nästa år. Kommer mera senare. Kram

Browneyedgirl sa...

Man blir så nervös när man glömt räkningar =) Men vilken tur att det är fixat nu. Då kan du njuta av en härlig måndag. Men kall, 19- visar det här. Kramen

Rigmor sa...

Nu skulle jag ju kunna ställa mej bredvid dej i skamvrån...och vis av erfarenheter lägger jag alltid i räkningarna direkt när de kommer, men för betalning på förfallodatumet. Här i huset är det nämligen jag som sköter allt sådant, alla papper över huvudtaget. Hur dum var jag inte när jag lovade det...??
Men nu är det väl för ruggarns kallt...??!! Min kropp strejkar, tur jag är ledig idag. Eldar så kaminen glöder...
Tänkte faktiskt ta en kväll på Örebros gator och ta lite bilder på alla vackra belysningar. Vi har ju inte så mycket av den varan här ute i glesbygden...
Ha en fin måndag vännen!!
Kram kram

Camilla sa...

Det är bra att di klä på vovvarna...och Gubben så dom inte fryser ;)
Man kan ju inte minnas allt ;)
Fy...hur tordes dom gå på isen, redan?
Kram!

ansepanse sa...

mm, Nemo och Sluggo har också sina "vinterkläder" på nu när det är så kallt ute
kramar

Krönikören sa...

Nänänä, den isen skulle jag INTE gå ut på!

Läste om dina självsprickor. Något som är väldigt effektivt är att inför natten smörja händerna med vitt vaselin och sedan sova med bomullsvantar på. Allra effektivast är att sova med plastpåsar - men det är inte så skönt.

Susanne P sa...

Så härligt att gå på isen! Men nog skulle jag vilja ha lite mer snö på den så den känns "säkrare" . Nu VET jag att snö isolerar så att isen kan bli svagare men det känns liksom lite säkrare när den inte är så genomskinlig...;)
Kram

Semester & Mat sa...

Själv så har jag väldigt respekt för isar, håller mig helst på land.
Vilka fina bilder!

Kram

Yvonne ♥ sa...

Hoppas att din dag har varit bra .... natti vännen och sov så gott.Pööss och kram!