Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

söndag 5 maj 2013

HÖGT I DET BLÅ

Idag har det varit en solig fin dag inte ett moln på himlen. Men blåsigt som vanligt,varför denna blåst hela tiden? Nu har det torkat upp och det är väldigt torrt i fjolårsgräset.
Upp på Svampen ville barnen i dag för det hade minsann pappa lovat. Så vi tog en promenad dit bort hela gänget. Först gick vi svängen runt och tittade på utsikten.Tjejerna tycker det är kul,vi vuxna tyckte nog mest att det var väldigt blåsigt där uppe..** Sen gick vi in och fikade....
Förvånad tittar jag på min kaka som var lika stor som assietten och inser att jag lyckats peta i mig hela nästan**
På väg hem sen så stannade vi till vid lekparken nedanför Svampen
 Amanda älskar att klättra
Och även Ida,men hennes ben är lite för korta i vissa lägen men försöka kan man...
Igår hade vi "picknick" hemma på våran torra gräsmatta. Korvgrillning och tjejerna tyckte det var kul att det blev lite provisoriska sittplatser. Nåja,dom intog stolarna så farfar och pappa fick sitta på bänkar**
Nu är en härlig helg slut, trötta är vi men vad gör det när man får njuta av så underbara små töser,ja även sonen såklart..*L*..
Haa de...♥

24 kommentarer :

Sussi sa...

Åhh så underbart ni haft det..
Gott med lite fika :)
Grilla korv funkar fin fint både för vuxen och barn..

Ha en underbar söndag
Kramisar

åse sa...

Vilken härlig dag med både fika, lek och grillning. Kram till dig

Siita sa...

När vi kom till Ellinor idag med äggen so sov stumpan vår. Hon var alldeles slut efter dopet o kalaset. Men straxt innan vi åkte hem så väckte hon henne. Men det går ju inte att tjusa då, men lite bus blev det iaf. Kram

Paula´s Blogg sa...

Här har det regnat mest hela dagen! Nu skiner solen :)
Härligt!

Ha en fin kväll!

Kram

moi sa...

Jag har haft en fantastisk helg, men inte med så trevlig sällskap som du haft. Och inte hade jag så härlig utsikt när jag fikade.
Idag slängde jag av mig långbyxorna, strumporna och jackan. Istället tog jag på shorts, linne och solbrillor.
Underbart!!
Kram

Lisbeth sa...

Kände doften av lavendel ända hit. Vilken underbar växt det är. Ser att dina barnbarn också är lite vanemänniskor. När jag ska göra något med mina vill det gärna högt upp på norra berget och titta på utsikten
Lycka det är verkligen barnbarnen
Kram

fianathome sa...

Oj vilken aktivitet :D
Härligt med barnbarnen. Jag blir lycklig när jag kan umgås med de mina.
Sen pyser man ut som en deghög efteråt..
kramis
Fia

Solglittret sa...

Ååå så härligt ni haft det...det är livskvalitet!!
Nu kom vi på här att vi måste göra ett besök på Svampen snart....har inte varit där sen förra året.
Ha det fortsatt gott
Kram Lollo

Rigmor sa...

Vilken dag ni haft!! Men jag håller med...varför ska det blåsa så in i vassen jämt?? Tur att småtjejerna inte brydde sej, huvudsaken de hade roligt.
Nu är premiärturen med husbilen gjord, och plättlätt med hund gick det också. Han bara sjönk ned på sin kudde, med selen fastspänd, och där låg han nöjt och fes mest hela resan...Men nu är magen bättre, nästan helt tillbaka i normal form, men fisandet...det kan göra en galen...!! Så nu har han pinkat in Dalarna också, hade glömt hur det var att ha hanhund...men det som gladde mej mest var att han inte vart stirrig någon gång, varken när storstugan blev full av fikagäster helt plötsligt på lördagen, eftersom det regnade (åkte med andra ord åt fel håll...), eller idag när det dök om en efter en och skulle hälsa. Han ligger bara nöjt och halvsover, ja ett öga måste han ju hålla på oss så vi inte smiter...men ändå.
Ha det så gott vännen, nospuss till de fyrbenta!!
Kram kram

Yvonne sa...

Vilken härlig dag ni har haft.nu ska jag tippa i sängen... Sov gott vännen.. Kram och pöööss

Majken sa...

Vad mysigt ni har haft det tsm med barnbarnen :-)
det gör ju inte så mycket att man blir trött, du kan ju vila upp dig imorgon :-)

snygga utestolar :-)

ha en fin kväll!
kram

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Du... jag sätter in en ny säck med kramar lite blandade med pööössar.. Ha en bra dag! Kram!PS Din man ser så snäll ut ,du kan få ge honom en kram!

Yvonne :-) sa...

Godmorgon! Nu kan du skryta med att ha en blåblodig bloggvän.Tacka din gubbe för kramen den satt bra! Ha en bra dag! Morgonkram!

Hörni sa...

Ser jättemysigt ut! Förstår att du är trött, det blev jag också efter firande i helgen. Lite sjuk till och med, men det var det värt. :)

syren sa...

Det är ju så härligt att ha barnbarn och barn på besök.Det ser härligt ut där ni sitter lite provisoristoch grillar.Var den stora kakan god? kram

Irja Wikström. Ia, sa...


En sån gemytlig helg ni har haft, och har fått njuta av dessa två söta töser, Grilla korv, och fika,ja man måste ta vara tiden medans man orkar, men man får vila mellan varverna....
Ha en skön vårmåndag,min vän
Kram Ia,

Anonym sa...

Ja du Mitha,det är lycka detta att vara tillsammans med sin familj..Finns inga millioner som kan ersötta det..Här nere är det riktigt heta dagar,,så skuggan och jag är nu goda kamrater..Jag har varit på en liten fototripp i dag,,hoppas det blev några bra bilder..Haé Kram.

Diana sa...

Men gud vad underbart och roligt ni ser ut att ha haft det! En dag att spara i minnenas arkiv.
Bra att du fixade att äta megakakan! ;)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, vinden kan ju helt klart ställa till det! :/

Ama de casa sa...

Det måste var hur coolt som helst att bo så nära svampen :-)

Annette sa...

Vad mysigt ni har haft det med barnbarn och sonen som också var med.Fick du i dig hela kakan,den verkade stor.Vatten har vi också haft krångel med för två år sedan.Då fick vi vänta i 2 veckor.Det var vinter fy vad det var tråkigt att vänta.Gick lite snabbare för er.

Carina Sjölund sa...

Vilken mysig dag ni hade med småtrollen♥ Visst har vi haft några underbara dagar, med sol. Men tycker att det blåser för mycket.

I kväll har Izor fått sig en dusch, eftersom han har en del sågspån i pälsen. Sedan tog vi en cykeltur så han fick torka till lite :)
Kramen fina vännen♥

Veiken sa...

Så härligt... barnbarnen är det bästa som finns. Det gäller att haka på och se allt med deras ögon. Vad mycket man ser som annars hade varit gömt för oss! Kramar

Yvonne ♥ sa...

Oj vad jag är trött!! Ska borsta tänderna ,sen blir det bingen.. Nattikram och Pööss!